Isolerglass

Isolerglass levert gjennom vår leverandør av isolerglass og annet glass gjør at vi kan tilby den beste løsningen isolerglass for ditt behov. isolerglass finnes sannsynligvis i mange flere muligheter enn du er klar over. Produktutvalget for isolerglass har aldri vært større, og enten du skal erstatte isolerglasset i vinduene dine eller sette inn nye vinduer, har du mye å velge i. Utseende, energisparing og komfort er bare noen av kriteriene du bør ta hensyn til når du skal velge en isolerglass type som passer til ditt formål.

Pris pr kvm: Kr. 3000,- ferdig montert
** Spesielle betingelser, kontakt oss for informasjon og/eller gratis befaring.

Glasstype: 2 lags energiglass med argongass.

Redusere solvarmen

Å få for mye sol eller lys inn kan være et like stort problem som å holde på varmen. Store sørvendte glassfasader for eksempel kan øke temperaturen betraktelig innendørs. Heldigvis trenger du ikke ofre energieffektivitet for å redusere solvarmen, begge deler kan nemlig kombineres i et produkt.

Du må bare bestemme hvilket nivå av lystransmisjon og reduksjon i solvarme du ønsker.

Holde varmen inne

Det er viktig at ikke varmen slipper ut gjennom vinduene dine. Effektivt glass vil redusere energikostnadene, gjøre hjemmet ditt mer komfortabelt og faktisk være mer miljøvennlig! Med bedre vinduer reduseres nemlig karbonutslippet. Pilkington har vært i forkant av utviklingen av glassprodukter og sikrer at dette er mulig. Vi får stadig strengere krav og nye standarder når det gjelder energikontroll for hele boligen. Det betyr at det er helt nødvendig å velge riktig glass til vinduene for å oppfylle kravene.

Det er mulig å måle hvor effektivt et vindu er ved å se på den såkalte U-verdien. Men den tar ikke hensyn til varmen som kommer inn fra solen, og solenergien vil forbedre den totale effektiviteten til vinduet. Den totale energieffektiviteten til vinduer kommer etter hvert til å få samme måleskala som hvitevarer, hvor effektiviteten går fra A til G, og A er den beste.

Glasstypen som brukes i energisparende isolerglassenheter er såkalt lavemisjonsglass. Det vil si at glasset er belagt med et selektivt belegg, som både slipper gjennom kortbølget solenergi og reflekterer langbølget romvarme. Vårt beste energispareglass er Pilkington Optitherm S3, dette glasset er standard i alle isolerglassenheter med energisparing fra Pilkington. Med dette glasset kan du oppnå en svært god U-verdi, og i en tre-lags kombinasjon kan du komme helt ned i under 1.0 i U-verdi. I tillegg har vi Pilkington K Glass™, et energispareglass med hardt belegg.

Beskytte mot brann

Brannvernglass er ofte nødvendig i bygninger som f.eks. gamlehjem, skoler og hoteller. De kan tilby sikkerhetssoner eller frie rømningsveier.

Man uttrykker egenskapene til brannglass ved hjelp av tid for forskjellige typer kvaliteter. Den vanligste er integritet, som er hvor lenge glasset vil beskytte mot flammer og røykgasser. Minimum tid er 30 minutter (E30). Det andre kravet er isolasjon, som er vern mot for store temperaturøkninger dvs. at temperaturen på glasset holdes under et visst nivå.

Merk at et hvert brannvernglass må monteres i en testet og godkjent ramme, da det også er med på på å bestemme brannmostandsevnen og hele konstruksjonen må tilfredsstille brannklassens krav. Montering bør foretas av en kyndig montør.

Redusere støy

Hvis du bor i nærheten av en trafikkert vei, jernbane eller i innflyvningsbanen for fly og er plaget av støy, har du kanskje et ønske om å redusere den til et akseptabelt nivå. Det er mange måter å gjøre dette på, avhengig av hvor stor reduksjon du ønsker. Bruk av laminert glass er en effektiv måte. Skal du skifte ut vinduene dine har du en mulighet til å redusere støynivået i huset ditt samtidig.

De fleste nye vinduer vil isolere mye bedre enn gamle vinduer. En god tettelist vil derfor kunne forbedre støynivået. Selv om du har to-lags glass i vinduene dine betyr ikke det nødvendigvis at de isolerer bra mot støy. Men det kan løses ved å velge forskjellige tykkelser på de to glassene, da vil du kunne få en forbedring i støynivået.

En vanlig feil når man skal velge nivå på støyreduksjonen er at man prøver å få det ned til null. Dette er ikke å anbefale, bakgrunnslyder som lages av f.eks. varmepumper, kjøleskap, vifter vil da bli kunne bli gjennomtrengende.

Beskytte mot ulykker

Når glass brukes i overbygg, i og rundt dører, vinduer og andre steder hvor det lett kan utsettes for menneskelig påvirkning, må gjeldende sikkerhetsstandarder følges. F.eks. barn som kan løpe inn i en terrassedør. Det er tre typer vanlig sikkerhetsglass:

  • Herdet glass, som er opp til fem ganger sterkere enn vanlig glass. Hvis det knuses, granulrerer det til små biter som gjør risikoen for alvorlige kuttskader minimal.
  • Laminert glass består av to glass som er satt sammen med en klar plastikkfolie. Hvis det knuses sitter glassbitene fast i folien og minimerer risikoen for skade.
  • Herdet laminert glass kombinerer de beste egenskapene hos herdet og laminert glass.

Plassering av glasset og størrelsen bestemmer hvilken klassifisering som bør brukes. Din lokale glassmester eller forhandler vil kunne hjelpe deg og gi råd om hva som passer i det enkelte tilfelle.

Beskytte mot innbrudd

Glass kan brukes for å tilby ekstra sikkerhet i hjemmet ditt. Laminert glass kan gi ekstra sikkerhet mot innbrudd og vandalisme, ved at glasset henger igjen i folien og er vanskelig å forsere. Du kan få laminert glass i en rekke forskjellige tykkelser avhengig av hvilket nivå av sikring du ønsker.

Selvrensende effekt

Selvrensende glass er ideelt til utvendige applikasjoner, spesielt store glassflater eller områder som er vanskelig tilgjengelige som f.eks. takvinduer og glasstak. Med den kontinuerlige renseprosessen, gir selvrensende glass deg en klarere utsikt og vinduene dine ser renere ut lenger. Det krever lite vedlikehold og kan kombineres med andre glasstyper for å få andre egenskaper som sikkerhet, varmeisolering eller solbeskyttelse. For å finne ut mer om selvrensende glass, se www.activglass.com.

Dekor og avskjerming

Pilkington kan tilby et utvalg dekorprodukter til hjemmet, som kan fungere kun som dekor eller også tilby avskjerming. De forskjellige glasstypene som er tilgjengelige er:

  • Mønsterglass, som har et uthevet mønster som f.eks. blomster eller løv;
  • Satin glass, som er opakt, men slipper lyset gjennom;
  • Optilam I™ som er et laminert glass som kan tilby et utvalg fargede folier. I og med fargen sitter i folien, kan den ikke så lett skades og Optilam I er derfor et trygt valg.